Gypsy Jazz boordevol karakter, met een moderne twist. Geïnspireerd door de legendarische Django Reinhardt en andere grote musici, neemt Parisien je mee in een complete en unieke Gypsy Jazz experience met melodische thema’s en pakkende ritmes. Het repertoire bestaat uit Gypsy Swing klassiekers met eigen interpretaties en moderne composities uit diverse muziekgenres zoals Latin, Bossa Nova, Bebop en Rumba. Het trio heeft een bijzonder dynamisch samenspel en staat bekend om zijn professionele en solide optredens. Ze spelen rechtstreeks uit het hart en vertellen het verhaal. Dat hoor je en dat voel je.

Parisien is opgericht in 2001 en wordt geleid door gitaarvirtuoos Don Vink. Zijn (snelle) solo’s worden met veel finesse en gevoeligheid gebracht. Ritmegitarist Pascal Theune zorgt met zijn eindeloze uithoudingsvermogen voor een strak en authentiek Gypsy-ritme. De karakteristieke swing wordt gecreëerd door de scherp getimede en vloeiende baslijnen van bassist Govert Veltkamp. Parisien heeft concerten gegeven op (internationale) jazzfestivals zoals het bekende Django Reinhardt Festival (FR), Amsterdam Uitmarkt, Django Festival Hildesheim (DE) en het beroemde North Sea Jazzfestival.

ONZE MUZIEK

Het laatste album van Parisien, ‘Paradiso’, is uitgebracht in april, 2018. Voel de energie van de swingende tracks Moorea, Paquito, Night and DayBlue Bossa en Hallelujah I Love Her So. Of laat je meevoeren met de melodische en gevoelige ballades Bolero Triste, Speak Softly love en I Wonder Who’s Kissing Her Now.

Luister hieronder naar een preview of beluister het volledige album op Spotify, iTunes of Deezer of koop het album via Apple Music.

BOEKINGEN & INFORMATIE

Concerten & Festivals

 Parisien speelt (internationaal) op festivals, in theaters en op verschillende muzieklocaties. Het trio heeft jarenlange podiumervaring. Dit is duidelijk terug te zien in de performances. Ze weten altijd een zeer professioneel en dynamisch optreden met verrassende elementen neer te zetten. Bij zowel nieuwe luisteraars als kenners zorgt dit voor een sensationele Gypsy Jazz ervaring.

Events: zakelijk & privé

Parisien is ook een fantastische aanvulling op elk evenement. Of het nu gaat om een bruiloft, een privéfeest of een zakelijke bijeenkomst. Door de akoestische instrumenten kan het optreden perfect naar wens worden afgestemd op het publiek en de locatie. Parisien zorgt voor de juiste sfeer en maakt elk evenement onvergetelijk.

Samenwerkingen

Het trio treedt ook regelmatig op met andere (gast) muzikanten. Ze hebben het podium gedeeld met vele bekende namen zoals het Rosenberg Trio, violist Tim Kliphuis, vibrafonist Frits Landesbergen, zanger en gitarist Johnny Rosenberg, violist Watti Rosenberg en vele anderen. In elke formatie ontstaat er een unieke Gypsy Jazz sound die garant staat voor een geweldige show.

TOURDATES

29 NOVEMBER 2019
PROVINCIE OVERIJSSEL, NIJVERDAL

11 JANUARI 2020
BKL GALA, LELYSTAD

15 FEBRUARI 2020
PRIVÉ EVENEMENT, AMSTERDAM

15 MAART 2020
CONCERT THEATER POSA

19 MAART 2020
TELESTE, MAASTRICHT

06 JUNI 2020
JAZZFESTIVAL ENKHUIZEN

NEEM CONTACT OP

085 - 30 34 317